Hoogtepunten van Peru

Geplaatst op dinsdag 19 juni 2012 @ 18:10 , 1488 keer bekeken

Peru, ook wel het land van de Inca´s, ligt aan de westkust van Zuid Amerika. Officiëel is het Republiek Peru. Het grenst aan Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia en Ecuador. Bekijk de top 5 van Peru!

Peru staat bekend om de bezienswaardigheid Machu Picchu, de bewaard gebleven stad van de Inca’s. Maar het land biedt veel meer. Peru is een ideale vakantiebestemming als u houdt van een actieve vakantie met veel cultuur en mooie natuur.


Machu Picchu

Naar het begin van dit item

Machu Picchu is één van de bekendste Incasteden van Peru. Machu Picchu betekent letterlijk ‘oudeman hoogte’. De stad ligt tussen steile bergen op een hoogte van ongeveer 2400 meter.  De stad is bewaard gebleven doordat de Spanjaarden Machu Picchu nooit gevonden hebben toen ze de Inca's overmeesterden in 1532. Het is de belangrijkste toerische bezienswaardigheid van Peru. Tegenwoordig is het ook mogelijk Machu Picchu per trein en bus te bereiken maar meest populair is het oude Incatrail waarmee u in vier dagen de oude stad bereikt. In 1983 is Machu Picchu opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  Alineke schrijft op Zoover over Machu Picchu: “Historisch en cultureel hoogtepunt in Peru (letterlijk en figuurlijk). Het is een prachtige Inca-stad in een schitterende omgeving”.

Arequipa 

Naar het begin van dit item

In het zuiden van Peru ligt Arequipa. Deze stad staat bekend om de vele koloniale gebouwen en wordt ook wel ‘De witte stad’ genoemd. De Plaza de Armas is één van de mooiste pleinen die Arequipa rijk is. Als u van culinaire hoogtepunten houdt komt u in deze stad aan uw trekken. Ocopa, Rocoto relleno, Chupe de camarones is een greep uit de lokale specialiteiten. Arequipa is gelegen in de bergen en heeft daardoor ook tal van sportieve mogelijkheden. Frans schrijft op Zoover over Arequipa: “Leuke ouderwetse winkeltjes en boutieks. Het klooster San Catalina is een aanrader evenals de kathedraal. Inderdaad een sfeervol plein waar mensen je nog goedendag zeggen.”

Trujillo

Naar het begin van dit item

Trujillo is een stad met een moderne uitstraling.  Maar als u deze stad bezoekt zult u op een aantal fraaie gerestaureerde koloniale huizen na niet veel bijzonders zien.  Veel mensen bezoeken Trujillo voor de vele prachtige tempels en ruïnes in de omgeving zoals de immense begraafplaats van Chan Chan. Leuk om te bezoeken is het nabijgelegen kuststadje Huanchaco. Dat is beroemd om haar vissers die gebruik maken van rieten bootjes, de zogenaamde’Caballitos de Totora’.  Annemie schrijft op Zoover over Trujillo: “De mensen zijn er buitengewoon vriendelijk en attent. De hotels zijn er verzorgd en het eten een ware verrassing. Hier kan je de echte Peruaanse bevolking leren kennen. Een aanrader voor elkeen die een boeiende confrontatie aandurft.”

Cusco 

Naar het begin van dit item

Cusco wordt ook wel ‘Navel van de Wereld’ genoemd. Bijzonder is het koloniale centrum met kerken gebouwd op de funderingen van Incaruïnes. Cusco was vroeger de hoofdstad van het Rijk van de Inca en tevens was het voor de Inca’s een heilige stad.  Daardoor vindt u nergens zoveel sporen van de de Incabeschaving als hier. Cusco ligt midden in het Andes gebergte wat een prachtig decor vormt voor deze stad. Conny schrijft op Zoover over Cusco: “Cusco is een geweldig mooie stad met prachtige koloniale huizen op oude Incaresten gebouwd. Er zijn veel restaurantjes, barretjes en voor de cultuurliefhebber kerken en musea te over.”

Lima 

Naar het begin van dit item

Lima is de hoofdstad van Peru en met ruim vier miljoen inwoners ook de grootste van het land. Lima ligt in tegenstelling tot de voorgaande vier steden in een dal. Het dal van de rivier de Rimac en aan de kust van de Grote Oceaan. Lima is als stad druk en vervuild. U vindt er geen bijzonder landschap maar wel hoogstaande musea, belangrijke historische plekken en vriendelijke mensen. Daarnaast heeft Lima mooie stadsparken met in Park of the Reserve de grootste fontein ter wereld. Bart schrijft op Zoover over Lima: “Het eten hier is, zoals in alle boeken omschreven, ongelofelijk lekker! Echt een stad om niet slechts als start en eindpunt te gebruiken, neem ook de tijd het oude centrum te bezoeken, evenals Museo Larco, Museo de Oro en Museo de la Nacion!”

Het klimaat in Peru

Naar het begin van dit item

De kuststreek van Peru heeft een aangenaam klimaat dankzij de koude Perustroom. ’s Zomers (december-maart) is het overdag gemiddeld 27°C en winterdagen kennen gemiddelde temperaturen van net boven de 20°C. Er valt nauwelijks regen, wel kan het erg mistig zijn, Lima bijvoorbeeld is vaak gehuld in mist. Temperaturen in de Andes variëren uiteraard door de hoogteverschillen. De gemiddelde temperatuur in de bergen is door het jaar heen vrij constant. Het oosten van Peru heeft een tropisch klimaat omdat het in het Amazonegebied ligt. De regentijd in de Andes en het oerwoud valt tussen december en april.
    

zoover

Bron: Zoover


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: