Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 februari 2012 @ 00:53 door Calamandja , 2023 keer bekeken

De grote omwenteling- naar ee…

  

Onder het pseudoniem 5Ahau (zijn geboortedag) komt Cees Terpstra uit Sint Willebrord met een boek waarin hij oproept tot een ingrijpende verandering naar een betere wereld voor ons allemaal. 
Op basis van voorspellingen van oude volkeren, zoals de Maya`s en Inca`s, tracht hij antwoord te geven op de vraag wat er op 21-12-2012 staat te gebeuren. Het einde van de wereld of het begin van een beter bestaan. 
Uitgaande van dat laatste komt hij met een aanzet tot een integraal plan van aanpak voor een veilige en vreedzame toekomst voor de huidige wereldbeschaving.

21-12-2012: de overgang van de huidige naar een nieuwe lange Mayakalender 
Krijgen de Sumeriërs gelijk en vergaat de wereld? Of gaat het zoals de klassieke Maya`s voorspelden: op 21-12-2012 begint er een nieuw tijdperk van hoger bewustzijn. De Inca`s verbinden aan deze overgang de voorwaarde dat we eerst ons innerlijk evenwicht en het evenwicht met de omgeving moeten herstellen. 
De meeste voorspellingen duiden erop dat ons een grote verandering te wachten staat, die zich niet van de ene op de andere dag voltrekt. Wat de uitkomst daarvan is, hangt sterk af van de inspanningen die we daarvoor willen leveren.

Drie scenario`s 
Van de drie scenario`s voor de grote omwenteling is het doemscenario het meest bekende. In de film `2012` is het einde van onze beschaving op ingrijpende wijze in beeld gebracht. 
Het droomscenario gaat uit van een evolutiesprong naar de `verlichte mens`, de homo luminus. Deze ontwikkeling valt samen met het begin van het Aquariustijdperk, een periode van geluk en voorspoed. 
Het domme scenario gaat ervan uit dat er niets gebeurt en er niets verandert. Met als gevolg dat onze beschaving over enige tijd alsnog afstevent op een pijnlijke eindfase.

Voorkeur van de schrijver 
5Ahau laat ons weten dat zijn voorkeur uitgaat naar het droomscenario: `Alleen met behulp van `boven` zullen de noodzakelijke veranderingen snel genoeg duidelijk worden en kunnen ze zonder teveel tegenstand doorgevoerd worden. Daarbij slaat `boven` ook op ons verstand.` 
Maar hij is bang dat we het met het domme scenario moeten doen. Dat vraagt veel meer inspanning; al dan niet in combinatie met aspecten van het doemscenario en van het droomscenario.

Oproep tot verandering 
Vandaar dat hij oproept geheel anders te gaan denken en doen. Daartoe geeft hij een aanzet tot een plan van aanpak, dat de verandering mogelijk moet maken. Door een accentverschuiving van economische groei naar persoonlijke ontwikkeling, in combinatie met een sobere en duurzame levensstijl. Zelf schenkt hij de opbrengst van de verkoop van zijn boek aan projecten in ontwikkelingslanden. Aan het eind van het boek geeft hij een aantal tips om vandaag al met de nieuwe leefwijze te beginnen. Alleen zo kunnen we onze kleinkinderen een betere wereld nalaten, dan die waarin we zelf verstrikt zijn geraakt.

Bron: 5Ahau

Voor een PDFbook of meer informatie kunt u contact opnemen met C. Terpstra: 
Telefoonnummer: 0165-381618 
E-mail: info@degroteomwenteling.nl 
Website: www.degroteomwenteling.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.