Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 januari 2010 @ 00:15 door Calamandja , 1228 keer bekeken

Tweeduizend toeristen zitten …

Zeker 2.500 toeristen zitten al enkele dagen vast in de bekende Inca-stad Machu Picchu in Peru. De toeristen zitten vast doordat modderstromen de spoorlijn naar de stad blokkeren. De spoorlijn is het enige transportmiddel dat toeristen van en naar de site brengt.

De regering heeft negen helikopters ter beschikking gesteld om de Europese, Latijns-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse toeristen te evacueren. Vooral kinderen en oudere personen worden eerder geëvacueerd. Tot dusver zijn er rond de 475 mensen per helikopter geëvacueerd.

Omdat de plaatselijke hostels niet alle gestrande toeristen kunnen herbergen, zijn sommige toeristen genoodzaakt de nacht door te brengen op het treinstation of het centrale plein. De plaatselijke winkeliers, die door de grote vraag naar voedsel en drinken, snel door hun voorraden raken, bedingen steeds hogere prijzen voor hun waar. De toeristen die vandaag nog steeds vastzitten beginnen de situatie behoorlijk zat te worden, zei een woordvoerder.

Machu Picchu is een van de belangrijkste toeristische attracties van Zuid-Amerika. De site staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Peru wordt al verschillende dagen geteisterd door zware regenval. Dat leidde in bepaalde streken tot modderstromen en overstromingen. Er is al melding gemaakt van negen doden.

Van de ongeveer tweeduizend toeristen die door noodweer in de Peruaanse Inca-stad Machu Picchu en omgeving zijn gestrand, zijn er tot dusverre rond de 475 per helikopter geëvacueerd. De Amerikaanse autoriteiten hebben vier helikopters ter beschikking gesteld. Onder de gestrande toeristen waren zo'n vierhonderd Amerikanen.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.