Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 03 september 2011 @ 22:43 door Calamandja , 1289 keer bekeken

 

Archeologen hebben in het zuiden van Mexico een gebouwencomplex van de Maya's ontdekt van zo'n 2000 jaar oud. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een groot paleis van waaruit een belangrijk Maya-gebied werd bestuurd.

Het complex werd gevonden in het archeologische gebied Plan de Ayutla, in de deelstaat Chiapas. Volgens het Mexicaans instituut voor antropologie en geschiedenis (INAH) is het gebouwd tussen 50 voor Christus en 50 na Christus.

Luis Alberto Martos, die de leiding heeft bij de opgravingen, zei dat het complex bestaat uit vertrekken met muren van een meter dik en veel ronde hoeken. Volgens de archeoloog is de ontdekking van groot belang om meer te weten te komen over de Maya-architectuur en cultuur.

Hoogontwikkeld

Het Maya-rijk strekte zich uit over delen van Midden-Amerika en Mexico. Hun beschaving begon ongeveer 1000 voor Christus en duurde tot 900 na Christus.

De Maya's waren met name op het gebied van sterrenkunde, architectuur en wiskunde hoogontwikkeld. Ze hadden een nauwkeurige en ingewikkelde kalender. Ook hadden ze een volledig ontwikkeld schrift.

De archeologen hopen dat het Maya-complex in 2012 voor het publiek kan worden geopend.

TrefwoordenReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.