Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 05 december 2010 @ 13:11 door Calamandja , 1292 keer bekeken

Gemummificeerde honden ontdek…

 

Archeologen hebben in Peru zes gemummificeerde honden gevonden. De honden leefden in de vijftiende eeuw en zijn waarschijnlijk als offer aan een overleden Inca meegegeven. Het is nog onduidelijk tot welk ras de honden behoren. De dieren zijn er nog redelijk goed aan toe: ze hebben hun haren en complete gebit nog. 

De honden waren gewikkeld in kleding en begraven in een stenen piramide in Pachacamac. Pachacamac (zie foto) was op diens hoogtepunt het belangrijkste ceremoniële centrum van de Peruaanse kust. Duizenden pelgrims kwamen hierheen om hun offers te brengen.

Het is onbekend of de overledene waar de honden bijhoorden een belangrijke Inca was. Uit een analyse van de honden moet blijken tot welk ras ze behoren en hoe ze aan hun einde zijn gekomen. Naast de gemummificeerde honden werden ook vier gemummificeerde kinderen gevonden. Waarschijnlijk zijn ook zij aan de goden geofferd.

Pachacamac werd rond 1400 door de Inca’s betrokken. Daarvoor hadden al drie andere volken het gebied bewoond. In 1532 namen de Spanjaarden Pachacamac over.

Bron: Caroline Hoek; www.scientias.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.