Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 24 oktober 2011 @ 23:38 door Calamandja , 1519 keer bekeken

Machu Picchu wint eco-award

Machu Picchu is Zuid-Amerika’s beste bestemming als het gaat om ecotoerisme. De hooggelegen stad in Peru kreeg de eer voor de tweede achtereenvolgende keer. Tijdens de uitreiking van de 2011 World Travel Awards in Montego Bay (Jamaica) waren in de Zuid-Amerikaanse groene sector ook Abrolhos (Bahia, Brazilië), Caracas (Venezuela), Georgetown (Guyana), Pantanal de Mato Grosso (Brazilië) en Patagonië (Argentinië) kandidaat.

De winnaar is een stad van de Inca’s die door de Spanjaarden nooit is ontdekt en daardoor ook niet is vernietigd. In de stad is dan ook nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden. De naam Machu Picchu betekent overigens letterlijk Oudeman Hoogte in het Quechua, de taal die door zo’n dertien miljoen mensen in Zuid-Amerika wordt gesproken.

Dagenlange voettocht

Machu Picchu ligt tussen steile bergen, op een hoogte van ongeveer 2400 meter, in de regio van de stad Cuzco. De Inca’s bereikten de stad via een steil pad. De voettocht duurde verscheidene dagen en de stad was derhalve moeilijk bereikbaar. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de stad per trein en bus te bereiken.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.