Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 02 juni 2011 @ 18:22 door Calamandja , 1677 keer bekeken

Tientallen forten van Inca's …

Amerikaanse wetenschappers hebben de resten van een groot aantal forten van de Inca’s aangetroffen in Ecuador.

De ruïnes zijn ontdekt in de buurt van de vulkaan de Cayambe. Het gaat om zeker twintig forten van de Inca’s en twee bouwwerken van een inheems volk dat 500 jaar geleden in het gebied leefde.

Mogelijk zijn de forten overblijfselen uit een langdurige oorlog die woedde tussen de Inca’s en de lokale bevolking, zo meldt nieuwssite LiveScience.

Legendes

“We zien bewijzen voor een soort grensgebied dat tussen de forten van de Inca’s en de forten van de lokale bevolking in lag”, verklaart hoofdonderzoeker Samuel Connell van het Foothill College in Californie.

Spaanse ontdekkingsreizigers berichtten in de zeventiende eeuw al over een bloederig conflict tussen de Inca’s en het volk dat rond de Cayambe leefde. De Inca-heerser Huayna Capac zou een poging hebben gedaan om het gebied te veroveren, maar stuitte op hevige weerstand waardoor er een 17 jaar durende strijd lostbarstte.

Slagkracht

"De lokale bevolking kreeg in de gaten dat ze niet genoeg slagkracht hadden om de Inca’s te verslaan op het slagveld en trokken zich daarom terug in forten”, schreef de Spaanse missionaris Bernabe Cobo in zijn boek De geschiedenis van het Inca-rijk.

Na vele jaren van verzet werden de inheemse volken echter toch verdreven door de Inca’s. “De Inca’s kregen de opdracht om de kelen van hun in een hoek gedreven vijanden door te snijden en hun lichamen in een nabij gelegen meer te gooien”, schrijft Cobo.

Volgens hoofdonderzoeker Connell moeten de ruïnes van de forten verder worden onderzocht om te bepalen in hoeverre de verhalen over de bloederige oorlog kloppen.

Bron: NU.nl; Dennis RijnvisReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.